Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

všd

15. 4. 2011 16:13
Jsem proti islámu i Matějkovi

S Matějkou nesouhlasím, protože jeho článek připouští i likvidaci lidí, kteří dodržují zákony a jejich ekonomická pasivita není jejich vinou.

S muslimy nesouhlasím, protože jejich názory jsou stejně odporné, jako ty Matějkovy. Jen Matějka považuje za ty pravé lidi, kteří jsou podle něj silní, zatímco muslimové dělí lidi podle víry.

0 0
možnosti
CB

Imperial_Technocrat

14. 4. 2011 15:07
propaganda

Typické. Já nechápu, proč každý idiot, jež zahájí intifádu proti eugenice opět vytáhne prapor "i vy můžete být nemocný". To je v rámci argumentační linie zcela irelevantní . je postaven čistě na osobní a emocionální rovině, tudíž pozbývá epistemologickou platnost a stává se jen propagandou.

0 0
možnosti
J

JanLipina

22. 4. 2011 11:24
Re: propaganda

Ne, je to argument naprosto relevantní.

0 0
možnosti
BP

Bílá paní

14. 4. 2011 13:48
Neoznačovala bych Matějku za nacistu,

spíš si myslím, že je  v této věci jen krátkozraký.  Neuvědomuje si možné důsledky . Samotná základní myšlenka je i celkem lákavá - vrátit se k přírodě, kde také nepřežívají slabí a nemocní jedinci, tudíž budou další generace vyrůstat jen z těch "lepších"a ještě se ušetří.

      A jaký je rozdíl mezi zvířaty a lidmi? Zvíře nechá většinou "špatné" mládě pojít. My se o ně staráme, ale stejně se nemusíme bát, že by se dále rozšiřovala degenerace, protože takové mládě se většinou stejně nedožije plodného věku a když ano, tak v 99% případů potomky stejně nemá.

Pak by se nemělo zapomínat na postižení v důsledku úrazu.

Ano, něco to sice stojí, ale jsme lidi a máme solidární systém. A pokud by byl dobrovolný, tak si za chvíli budeme plně hradit i preventivní kontroly.

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

14. 4. 2011 15:26
Re: Neoznačovala bych Matějku za nacistu,

Za nacistu přímo ne, ale inklinace je patrná. Spíš bych tuto, komunistickým socializmem zdeformovanou osobu, chakterizoval jako morálně a charakterově nevyspělého jedince,  neúspěšného a zakomplexovaného individualistu, který se nemůže smířit se svými soukromo-podnikatelskými neúspěchy a je závislý na úspěších jiných, mocných lidí v zákulisní scéně.

Jinak, člověk bez morálního kreditu, se sklony k velikášství a k chorobné touze po uznání, účelový populista, viditelně schopný pro vlastní seberealizaci a pod vlivem svých chlebodárců k jakékoliv demagogii a propagaci kontraverzních, scestných názorů na veřejnosti.

V podstatě produkt postkomunistické ideologie, levicový ultranacionalista, maskující se domnělým pravičáctvím, člověk ochotný posloužit temným silám, nepřejícím rozvoji skutečné demokracie, pisálek, najatý provokatér a manipulátor, ovlivňující negativně veřejného mínění.:-/

0 0
možnosti
MS

martas_1.8T

14. 4. 2011 10:47
Vazeny pane demagogu,

kde jste v clanku pana Matejky zaznamenal teze, se kterymi ho srovnavate? Napr. povinna euthanasie (to uz je vrazda, nevim proc to nazyvate euthanasii) apod? Pokud umim cist a chapat psany text, pak vyzneni clanku p. Matejky je toto: "Mate pravo se rozhodnout, jestli si nechat postizene dite, pokud se rozhodnete, ze ho chcete, nic vas neopravnuje zadat spolecnost o to, aby se na vasem rozhodnuti financne podilela." Je to vase osobni rozhodnuti a osobni zodpovednost.

 

S nacistickym nemeckem maji tyto myslenky mozna par stycnych bodu, ale rozhodne nevedou ke stejnym cilum nebo snad i stejnym metodam. Z vaseho clanku se mi potvrdilo, ze lidstvo ma opravdu sklony k moralni (ale nejen moralni) degeneraci.

0 0
možnosti
MS

martas_1.8T

14. 4. 2011 10:49
Re: Vazeny pane demagogu,

Vypichnul jsem jen ten nejpodstatnejsi rozdil. Myslenek je v clanku p. Matejky vice - napriklad dobrovolna pomoc ostatnim, kterou p. Matejka vubec neodsuzuje a naopak rika, ze to je ta spravna forma pomoci, ne uzakonena a pod pohruzkou trestu vymahana. Chapani psaneho textu se snad overuje uz na zakladce, proboha!

0 0
možnosti

lost

14. 4. 2011 10:23
v blogosféře se řeší mnoho druhů frustrace ..

Mein Kampf . . byl svého druhu také blog. A když se podívám na řádění lichvářů, tak to také připomíná morální degeneraci před nástupem nacizmu . V době kolapsu se nějaký populizmus vždy ujme a bloger Matějka chce být u toho.Kolaps ovšem končívá jinak oproti tomu, na co jsme připraveni .

0 0
možnosti
JP

lekaj

14. 4. 2011 9:55
ja jsem to pochopil

Teda uplne jinak ten clanek pana Matejky. Ja ho chapu tak, ze samozrejme si mame pomahat atd. Ale mame pomahat lidem hlavne ve svem okoli a na bazi dobrovolnosti. A ne plosne vytvaret nejake tzv. "humanitarni" programy, ktere ve skutecnosti muzou vest spis k problemum. On podle mne kritizuje takove to spasitelske "zachranovani lidstva", ktere se casto deje pod ruznymi zaminkami a deje se hlavne na velkou vzdalenost.

Podle mne jde o to, ze pomahat si mame - ale tak jako v zivote - nejefektivnejsi a nejlepsi je pomoc tam kde to zname tj. v nasi rodine, mezi kamarady pripadne v nasem okoli kde zijeme. Pokud se z toho dela nejaky globalni program ztraci se ta personifikace te pomoci a vlastne se to casto jen zneuziva a tahaji se z lidi penize ktere se naprosto neefektivne utraceji za blbosti.

Je to podobne jako se spravou verejnych veci - nejlepe hospodari rodina, potom obec, pak pripadne okres, kraj a nejhur a nejmin efektivne hospodari nadnarodni organizace a staty jako celky.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

14. 4. 2011 10:20
Re: ja jsem to pochopil

Podepisuji a děkuji za správné pochopení R^

0 0
možnosti
PB

georgetown1

14. 4. 2011 9:54
hromada blbostí

Tenhle článek je dokonalý důkaz absolutní tuposti autora, který vůbec nepochopil články pana Matějky nebo je tak zarytí socialista, že odmítá jakékoliv jiné názory a kvůli tomu nálepkuje.

Posílat Matějku do nacistického německa může jenom naprostý blb, kterů vůbec nic netuší o reálném světě a o fašismu a nacismu neví naprosti nic. Plést si socialistické fašististické německo s libertariánskými ideemi je vrchol neznalosti.

Autore - jsi tupý ignorant!

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

14. 4. 2011 9:11
to ja ale....

Teda po přečtení obou bloků ........ jste se zb*** ne? Jeden asociál a druhý který tomu prvnímu podsouvá vyznání. Je hezké že kritizujete společnost a jeden druhého. K čemu to, ale je? 

0 0
možnosti
H

Hulu

14. 4. 2011 9:04
Intelektuální zkrat(ka)

například ...  "pan Šula kriticky popisuje praktiky nacistů, takže je nejspíš komunista, protože ti taky nacisty nesnášejí" ... teď už jen napsat o tom článek

0 0
možnosti
J

janduben

14. 4. 2011 8:51
Darwin

Darwin sám také varuje, že pokud „nezabráníme tomu, aby se počet

bezohledných, ničemných a jinak podřadných členů společnosti zvyšoval

rychleji, než lepší třída lidí, národ bude degenerovat“ a uvádí, že během několika staletí civilizované rasy vyhladí a nahradí rasy divošské.

Na eugenice není nic hrozného a dá se provádět i jinak než jak ji dělala třetí říše, nebo například Sparta a jejími zastánci byli i významní lidé, například Churchill(ikdyž ten by podle dnešní pokřivené morálky byl dávno v base jako fašista)

0 0
možnosti
E

Escoto

14. 4. 2011 9:17
Re: Darwin

Otázka je na kritéria k výběru jedinců ke sterilizaci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.