Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Cindicek

1. 11. 2010 22:53
Velmi trefné

Milý autore,

máte naprostou pravdu. Někdy za rok by ze mě měla být učitelka. Je mi 27, praxe mám až přespříliš, neboť učím od 19ti, ale když vidím, co se stalo za posledních 10 let (jak trefně píšete) s úrovní škol, je mi do breku. Hlavně po nikom nic nechtít, nic není důležité, všechno se dá "ošulit". Nejsem žádný mravokárce, ale kdybyste to v těch školách viděli...;-(

0 0
možnosti
HV

terminal

2. 11. 2010 7:46
Re: Velmi trefné

Nevím jak na středních školách, ale myslím že ta katastrofa začíná na základkách. Mám pár kámošek-učitelek, ale co od nich slyším, s čím se musejí potýkat, blil bych.

0 0
možnosti
PH

Larrax

1. 11. 2010 22:20
já bych to tak černě neviděl

1. studenti mají za sebou teprve třeťák, ještě jim chybí rok, bylo by divný, kdyby udělali maturitu po třetím ročníku, pak by ten 4. byl vlastně zbytečný

2. chyběl svaťák a všichni víme, jak je ten týden pro sumarizaci znalostí důležitý

3. určitě k tomu nepřistupovali jako k opravdové maturitě

4. kromě gymnázií se studenti učí také odborné předměty nejen matiku nebo jazyky, byla by špatný, kdyby všichni byli výborní matematici, ale neuměli by vyprojektovat rodinný dům nebo nakreslit závit, což gymnazisti neumí.

0 0
možnosti

Zirkon

1. 11. 2010 23:26
Re: já bych to tak černě neviděl

A co říkáte  tomu, že  třetina  nezvládla   matematiku na  úrovni ZDŠ ?

To se přece  nedá omuvit tím, že  čtvrťák teprve  začali  a  také svaťák mají před  sebou. Na  matematiku buďo máte  nebo nemáte.

Problém je v tom, že  maturita  se  dners  dává  90%  populačního ročníku. V podstatě  každému kdo  celkem pravidelně  dochází  a nedělá moc  velké bugr. Pokud  má maturita  vypovídat o  solidní úrovni znalostí, tak  ji  nemůže  dostat  90% populace. Tomu prostě  neodpovídá  průměrné IQ  národa. Bohužel.

Chyba  není v dětech ale  v  pomatených politicích, kteří  bezmyšlenkovitě  kopírují Západní  vzory.  Stejný  nesmysl je   dodat  vysokoškolské diplomy  50% populačního ročníku. 

0 0
možnosti
M

mravenecnik

1. 11. 2010 21:33
V podstatě souhlasím s autorem

Text je velmi trefný, jen se obávám, že ho budou číst převážně lidé, kteří vidí věci velmi podobně. Podobných textů se mohou objevit stovky a s politiky to stejně nehne.

Nemůžeme se přece příliš odlišovat od našich euroatlantických vzorů, jejichž hnacím motorem je heslo "don´t worry, be happy". Být náročný k sobě a druhým je dávno "out".

Jistý hlas z diskuze požaduje, aby si nejdřív ty testy zkusili sami kantoři. Směšné! Učím matematiku a vyřešit ty testy je (pro trénovaného člověka) otázkou minut. Mnohé úlohy podobné těm ze základní verze jsme řešili s dětmi na ZŠ - to ještě nebylo neslušné se děcek zeptat, kolik je 7 krát 8. Co sledují autoři mat. testů požadavkem, aby středoškolák správně umístil několik zlomků na číselnou osu? V roce 1994 to byla úloha hodná žáka 5. třídy ZŠ!

Dále mi není jasné, jak do textu zapadá ta poznámka o volbě prezidenta - není trochu z jiného soudku?:-)

0 0
možnosti
HN

H75

2. 11. 2010 7:08
Re: V podstatě souhlasím s autorem

Myslím si, že to z jiného soudku není. Vše souvisí se vším, to víte. A pokud děti vidí, že lze vše ošulit a že přece jen lze různými čachry výsledku dosáhnout, tak se samozřejmě podle toho budou v dalším životě chovat. Novodobým morem Evropy (zvlášť střední) je neskutečná lenost. Na to za pár desetiletí dojedeme, Číňan nás převálcuje. Ten totiž ví, že musí makat.

0 0
možnosti
RS

Rudla01

1. 11. 2010 21:30
A připravovali se ti studenti...

na tu přípravu stejně jako na skutečnou maturitu? O skutečné maturitě vědí , kdy bude. O té přípravné se dozvěděli kdy? Měsíc předem? Nemyslím, že se na tuhle generálku pilně učili, takže se dá říct, že 2/3 studentů prošlo maturitou na nečisto bez nějaké zvláštní přípravy...to je skvělý výsledek.

0 0
možnosti
R

rizo3

1. 11. 2010 21:42
Re: A připravovali se ti studenti...

take si myslim, je to uspech, podle mne by uplne stejne dopadli maturanci za komunistu i za prvni republiky, uz tehda si kantori stezovali na upadek studentstva

navic studentum chybela motivace, rekneme ze by jim za propadnuti hrozilo uriznuti malicku, verim ze by uspesnost byla vetsi

0 0
možnosti
HV

terminal

1. 11. 2010 21:24
Jednotlivé školy?

V blogu pisatel píše i o výsledcích jednotlivých škol. To mne celkem také zajímá, ale buď jsem selpoň, nebo nevidím....  Jsou někde výsledky jak jednotlivé typy škol byly úspěšné či neúspěšné v generálce státní maturity? Hledal jsem i na min. školství a nic...

0 0
možnosti
M

MaeVar

1. 11. 2010 22:37
Re: Jednotlivé školy?

Lip hledat... http://www.msmt.cz/file/12742

0 0
možnosti
CELT

Censor es la teta

1. 11. 2010 21:22
Nejlepší jsou prohlášení politických špiček

"Jsou sice tupí, ale polovinu jich nechat propadnout nemůžeme". To je totální degradace vzdělávacího systému. Samozřejmě, že jich klidně polovinu můžeme nechat vylítnout. Část si to opraví v druhém termínu a zbytek může z fleku vyprovodit východní naplaveniny a začít makat na jejich místech, protože jinak to dopadne tak, že za pár desetiletí tady budou dělat chirurgy paka se vzděláním a schopnostmi instalatéra.

0 0
možnosti
D

dampfer

1. 11. 2010 21:25
Re: Nejlepší jsou prohlášení politických špiček

SOUHLAS!!!R^R^R^

0 0
možnosti
K

Kozousek

1. 11. 2010 21:17
Myslím si ,že ....

dnešní mladí studenti jsou líní se učit a rodiče na ně prostě nemají.Rovněž učitelé.

Je třeba aby tito mladí si už jednou konečně uvědimili , že jimžádné pečené holuby lítat do pusy nebudou a rodiče je také živit zadyax nebudou . Pokud ano , tak z nich

udělají pomalu bezdomovce. Ubohý to národ, který nebude vzdělaný a pracovitý.

Plně se stavím za státní maturity. Jen ať projdou přes tu " síť" jen schopní.R^R^

0 0
možnosti
E

expat47

2. 11. 2010 9:14
Re: Myslím si ,že ....

..........rodiče se v první řadě věnují honbě za penězi.....proto jim času na výchovu dětí nezbývá. Kdyby matky po 2svět. válce zůstali matkami a nestali se z nich  kariéristky, tak nemusela naše společnost takhle dopadnout......    

0 0
možnosti
HC

Johan_Cruyff

1. 11. 2010 21:14
...

osobne bych teda fakt rozhodne nesvaloval vysledky - katastrofalni vysledky nanecisto usporadanych maturit - na to, ze se na to studenti vybodli. A jestli jo, tak to jsou jeste vetsi trubci nez jsem si o protestujicich proti statnim maturitam myslel ... lol ... ale lidi, co cekate v zemi, kde si kazdej koupi titul a nikdo to neresi. A Ti co takhle k titulu prisli, se jeste budou soudit, ze si titul koupili opravnene ? Nejsem vubec prekvapen, ale kdy se tohle zmeni ? Odpoved neznama ...

0 0
možnosti
_

_M_

1. 11. 2010 21:22
Re: ...

Myslíš že ti studenti připravovali na "nečistou" maturu jako na ostrou? Já osobně kdybych ji měl dělat, tak na to kašlu.

0 0
možnosti
D

dampfer

1. 11. 2010 21:04
A tak asi

bychom my vědoucí-- měli poděkovat KSČSSD, kteří si nikdy nechtějí rozhněvat voliče a lezou jim, s prominutím-- do análu a nesázejí spravedlivé koule, nýbrž za 1 až 2. Úplné tupce řadí mezi trojkaře. Určitě tito absolventi nemohou pomýšlet na uplatnění v zahraničí, musí se spoléhat na otce-strýce-tetu-podřízeného otci- podnikatele,závislého na strýci a podobně. Druhou kapitolou je všeobecná nevychovanost, drzost, místy i ohrožování zdraví kantorů. Pro některé platívávalo, že vojenská služba je kapánek polepšila, no, a to už také zmizelo k jásotu puberťáků. Východiskem asi bude návrat nebo příchod nějaké, jaké víme, totality. Pak ti dnešní geróji do rána zkrotnou a kdo nezkrotne, bude mít velkou smůlu, že?

0 0
možnosti
_

_M_

1. 11. 2010 21:01
Výsledky svědčící o ničem

A jeslipak někoho napadlo, že se na to třeba ti studenti prostě vybodli?

0 0
možnosti

Krak

1. 11. 2010 21:21
Re: Výsledky svědčící o ničem

Někoho možná ano... pokud je odtržen od reality...

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.