Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

cara al sol

28. 9. 2011 11:54
Lidé,

kteří žijí z takových dávek, nejsou de facto občané. Jinak ale Váš návrh docela dává smysl.

1 0
možnosti

SID09

28. 9. 2011 14:47
Re: Lidé,

návrh je pouhá demagogie - navíc naprosto neproveditelná !!;-D

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

28. 9. 2011 10:25
exekuce je dobrá pro exekutory

....pokud by probíhala skutečně v zájmu věřitele, pak se dá uvažovat o lecčems.....dnes bych ale exekuce zarazil nejen u dávek. Jediný pozitivní aspekt je negativní dopad na neodpovědného dlužníka....ale bič lze vyrobit určitě i jinak než podporou mafiánských smradů velebících se honosným označením exekutor.

Fakt, že exekuovaná částka může mnohonásobně převýšit dlužnou a přitom ale nejde ve prospěch věřitele znamená, že jsou exekutoři vlastně horší než "běžná" mafie vymáhající výpalné, té "stačí" desítky procent.;-D

0 0
možnosti

assco

28. 9. 2011 8:29
Aniz bych vam chtel kazit den

Uvedomte si, ze vsechny dluhy tohoto statu tedy i vznikle diky prebujele socialni pilitice plati obcane. Rovnice nyni vypada takto - pujcis si, nemuzes splacet - prijde exekuce a sebere vse co vydelas - prestanes pracovat (stejne vse seberou) delas dalsi dluhy vyhodi te z bytu a jsi na podpore a vsechno je jedno, tu ti sebrat nemuzou - neni duvod se nejak snazit. To je socialne likvidacni. To at radeji davanji lidem jidlo ve vyvarovnach a nechaji je spat v ubytovnach (za verejen prace) Takto je necme zit napr do dvou let, pak smazme dluhy a dejme jim druhou sanci. To je reseni

1 0
možnosti

petrph

27. 9. 2011 16:33
ten nápad s veřejnými pracemi

By ale pokryl pouze dluhy vůči státu či obcím. A patrně jen ty dluhy, způsobené nefinančním způsobem (například pokuty).Ale ty už stejně stát na dotyčných nevyžaduje,protože jsou prakticky nedobytné,takže je za nějaký čas odepíše.

Jiná věc jsou dluhy ze strany soukromých subjektů,ať skutečné lichváře, banky, kreditní karty, platby za energie atd..Tady je pak otázka, zda by stát výsledek té veřejné práce dokázal zpeněžit aby pak mohl ty peníze mezi věřitele rozdělit.

0 0
možnosti

SID09

27. 9. 2011 19:51
Re: ten nápad s veřejnými pracemi

Naprostá blbost.!! Práce nepřizusobivých obyvatel prakticky nejde zpeněžit. Nejsou zvyklí pracovat a pracovat ani nechtějí.!!

Kdo něco podobnýho zkusil, tak ví, že je to něco jako neplacená brigáda 20 středoškoláků, které hlídá 1 učitel. Všichni toužebně jen čekají, kdy to můžou zabalit, aniž by odvedli jakoukoliv pořádnou práci.

Stejná blbost jsou ty vaše pokuty. Právě ty jsou státem vyžadovány jako první. Ty nikdo neodepisu a pro exekutory jsou zlatým dolem - už proto, že dají se ztrhnout přímo ze sociálních dávek.  !!;-)

0 0
možnosti

Tulák123

27. 9. 2011 16:22
Myšlenka dobrá, ale řešení je jinde

Dluhy ten člověk splatit musí a je tu spousta lidí, kteří jsou tímhle nedotknutelní. Pokud je exekuce nařízená, neměla by mít výjimky. Problém je v tom, že u nás jde většina peněz exekutorům, takže člověka sice oberou, ale z dluhu se nezaplatí ani ň....

0 0
možnosti

pavsson

27. 9. 2011 16:12
Poukázky

V principu souhlasím. Jestliže je totiž možné exekucí snížit tyto dávky, znamená to, že jsou vlastně ještě moc vysoké. Ale hlavně bych tyto dávky úplně zrušil a nahradil poukázkami. Bylo by zajímavé sledovat, jak dlouho by majitelům heren trvalo přeprogramování výherních automatů na tyto poukázky. Mimochodem, ví někdo, proč se těmto automatům říká výherní?

1 0
možnosti

Tulák123

27. 9. 2011 16:24
Re: Poukázky

Protože pojem proherní by nikoho nelákal :-)

0 0
možnosti

Marcolino

27. 9. 2011 16:01
Hloupost

Za 1:prestante uz trapne vykladat co vse se plati z dani. Dane platit musime a hotovo. Protoze jsme pravni stat kde bychom meli chranit socialne slabe,tak prave proto existuji tzv.soc.davky.Do socialni nouze se muze dostat kazdy i nekdo z vasich pribuznych, znamych. Ty davky maji temto lidem pomoci v situacich pro ktere jsou urceny. Pokud nekomu ze zakona vznikne pravo tyto davky cerpat tak me osobne uz nezajima na co tyto penize pouzije. Az tak chamtivej a sobeckej teda nejsem.A to,ze jde napr.tisicovka na splaceni dluhu tak to je jen dobre.Pomuze to temto socialne vyloucenym lidem a zaroven si budou vsichni dluznici rovni. A za druhe jde videt jak pisete do vetru.Protoze:na jedne strane rikate jak vam vadi ze daň.poplatníci plati temto lidem dluhy a na druhou stranu byste tyto lidi poslal radeji do vezeni.Tak takovy clovek by nas daň.poplatníky vysel mnohonasobne draz ve vezeni,nez ta tisicovka mesicne z davek.

0 0
možnosti

MS-fanousek

27. 9. 2011 16:13
Re: Hloupost

Souhlasím ze základní myšlenkou autora. Pokud někdo dostává dávky v hmotné nouzi, neměly by mu být zabaveny. Na ty dávky se my všichni skládáme, aby příjemce měl zajištěn minimální důstojný život.

Přijde mi zcestná úvaha, kdy my všichni se složíme, peníze dorazí k "lichvářům" a pak mne na ulici okrade někdo kdo je v  bezvýchodné životní situaci, i když sem mu přispěl na to, aby v této situaci nebyl.

0 0
možnosti

Inzheim

27. 9. 2011 15:42
Zdá se

že český národ je národem hodných, pracovitých a empatických lidí, sem tam si zanadává, někoho urazí a prokleje, ale stále si pěstuje, chrání, živí kastu lidí, jimž je učení a práce, hygiena a slušnost velkou neznámou. Vedení státu t.j. vláda, obě komory parlamentu, soudy a policie přesně a neochvějně kráčí po pečlivě vytyčené cestě socialistického liberalizmu ala multi--kulti--, přesně podle pokynů brusselských pohlavárů, kteří se topí v miliardách Euro a výraz šetrnost, zdravý rozum, rovnost před zákonem--- dávno zapomněli a jejich význam jim totálně unikl. Brussel se stal synonymem nedobytné tvrze utopických socialistů XIX. století, neslyší, nevidí a navzájem se pečlivě hlídají. Obraz Leninova komunizmu v praxi.

2 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

27. 9. 2011 15:26
tak přemýšlím kolik by musel odpracovat Bém za opencard

nebo za tunel Blanka. .....ale jo, určitou logiku to má. Jestli je to realizovatelné, také nejsem schopen posoudit. Tipl bych, že s problémy.

P.S. nejsem oranžáda ani náhodou;-)

0 0
možnosti

morrigan

8. 10. 2011 20:24
Re: tak přemýšlím kolik by musel odpracovat Bém za opencard

No a co takhle četná s.r.o., která jsou po bankrotu vzápětí následovana dalšími s.r.o., atd. atd. ad nausea? nemluvím o lidech, kterým se podnikání pouze nepovede.

0 0
možnosti

pingu1

27. 9. 2011 14:54
.. jen to nekdo dozene do Strassburgu , tak to budem

..zpetne jeste doplacet, je to zakon paskvil..;-)  zkusenost z Nemecka.. zivotni minimum ,je zivotni minimuma nikdo na nej nesmi v EU sahnout...

0 0
možnosti

mamina2

27. 9. 2011 14:56
Re: .. jen to nekdo dozene do Strassburgu , tak to budem

Ale některé dávky jsou víc než životní minimum.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.