Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VBS

vikýř

27. 9. 2011 14:37
úplně stejný moment

úplně stejný postoj zaujímám k rozhodnutí magistrátu hl. města Prahy odpustit dluhy za neplacení poplatků za hrob na pražských hřbitovech. Opět se k újmě finanční i MORÁLNÍ zvýhodňují neplatiči! Navíc úcta k vlastním předkům je mj. vyjádřena tím, že na ně důstojně vzpomeneme. Pokud někdo neplatí dnes, nebude platit ani později. Naskýtá se též otázka, proč při nezaplacení jízdného v tramvaji na Vás pošlou exekutora a při neplacení místa na hřbitově nikoliv? Prostě nás to, páni politici, už fakt nebaví ten Váš výklad "práva".

1 0
možnosti
RZ

tokajda

27. 9. 2011 14:30
Od té doby, kdy byl zrušen institut nucených prací

pro dlužníky, tak tu mají vyžírky plná korýtka a ještě u toho ostentativně mlaskají... Žádné dávky, zavřít a odpracovat! A za nějaký čas by byli exekutoři bez práce...

3 0
možnosti
VH

cvlad

27. 9. 2011 14:25
Narozdíl od Vás.

já jsem proto aby bylo možné dávky odebrat, argument, že si dluh může odpracovat je sice možný ale fakticky tím že odpracovává dluh veřejnými pracemi vlastně ho zase platíte vy svými daněmi.

0 0
možnosti
MK

Real4m

27. 9. 2011 14:10
Povýšit,

práci nad vše ostatní. Pak všichni, včetně těchto neplatičů, budeme pracovat a je po problémech. Pracovat jakkoliv, kdekoliv a cokoliv. To bohudík nebo spíš bohužel je mimo myšlení těchto nepracujících.

0 0
možnosti
RZ

krabicoidni_krabice

27. 9. 2011 13:50
Dovolím si zásadně nesouhlasit...

Exekuce dávek je pouze zoufalé opatření proti tomu, aby si "někdo" nasekal dluhy, nepracoval, nejevil zájem o splácení a přidom dál dojil stát, protože díky dávkám bude pořád co jíst, dluhy nedluhy, a věřitelé mají smůlu a ještě se jim takoví mohou vysmívat. Chápu, že se leckomu nelíbí, že takové dluhy mohou být uspokojovány z peněz daňových poplatníků, ale pokud to zafunguje jak má a dlužníci si uvědomí, že doba sladkého neplacení dluhů je pryč a reálně bude hrozit, že dlužníci nebudou mít co do úst ať berou dávky či ne, sníží se tím pádem i exekuce ze sociálních podpor a da|ňového poplatníka to nepřijde v ideálním případě na nic.Bohužel některá etnika jsou experti na sociální podporu tohoto státu, tak se jen obávám, že stát bude sypat stejně, jen z jiné kapsy, holt někdo má jen práva a jiní mají i povinosti...

2 0
možnosti
FH

Bouše

27. 9. 2011 13:17
Takže vám by se zřejmě více líbilo, kdyby ty sociální dávky

propili, prokouřili a naházeli do herního automatu. :-P

0 0
možnosti
HM

ladhela

27. 9. 2011 13:10
o to jde

,kdyby bylo podle Vás tak dlužníkovi se vyplatí nepracovat, neboť by měl okamžitou exekuci na plat ..

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

27. 9. 2011 13:01
definujet 'poctive dlouhodobe pracujiciho'

vytaci me porad takove nic nerikajici kecy. Je Kalousek dlouhodobe poctive pracujici clovek? Je jim Bem, Paroubek, Klaus?

Nebo je bezdomovec, ktery nepotrebuje cisticky odpadnich vod, Temeliny, dalnice, koncertni saly, stadiony, ruzne nadace a pod. ten obcan, kteremu my vsichni ostatni krademe z toho spolecneho.

0 0
možnosti

mamina2

27. 9. 2011 14:50
Re: definujet 'poctive dlouhodobe pracujiciho'

Co kradete tomu bezdomovci???

0 0
možnosti
MP

Martin V2

27. 9. 2011 12:56
Stačí jen dodržovat zákony

Jsem chudý - musíte mi dát byt a stravu! Jen nevím kde Šula bydlí :-D

0 0
možnosti

Ottis300

27. 9. 2011 11:41
Pokud ty dávky vezme exekutor

a dá je dlužníkovi, tak snad je to opravdu ůepší než aby projelz automaty atd. Jenže my tím živíme rovněž exekutory, kteří si naúčtují sumy namající s nemorální výši. Ve výši, která rozhodně mnohonásobně převyšuje hodnotu jejich úsilí vydané k vymožení a převedení dluhu. Jistě jim odměna patří, ale ve výši, která je úměrná nákladům a námaze, řekněme.

1 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.