Diskuse

Mrtvý nácek, dobrý nácek...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Erich Priebke má na rukou krev stovek obětí…

A kde jsou ruce těch, kteří na nich mají krev desítek, spíše stovek miliónů obětí všech ničivých válek?

0 1
možnosti
Foto

Dobře napsané a pojmenované. I s tím duchovním rozměrem. Ne náhodou se odsouzené na smrt navštěvuje duchovní, bez záště a výčitek. Člověka často změní zkušenosti, které si nevybral. Jako se to stalo i Adolfu Hitlerovi.

0 0
možnosti
Foto

J43i63ř41í 64K16i23n90d63l

17. 10. 2013 15:08

Člověk, který se podílel jako člen SS na vraždě 335 neviných civilistů si důstojný pohřeb nezaslouží.  Z jakého důvodu by měla  být někde na hřbitově upomínka na masového vraha.

3 0
možnosti

Ze ho nechteji mimo Nemecko by se dalo pochopit. Ale Nemci by ho prijmout meli, ac jasat nad nim nemusi. Je jednim z nich, je jejich historii, kterou jim nikdo nevezme.

3 0
možnosti
Foto

Oni ti demonstranti nechtěli zmařit pohřební obřad, oni nechtějí, aby měl u nich Priebke hrob.  Z podobných hrobů se často stávají kultovní místa neonacistů - viz kdysi hrob Rudolfa Hesse v Německu. Priebkeho hrob nechtějí ostatně ani v Německu. Demonstranti navrhovali Priebkeho tělo zpopelnit a popel vysypat třeba někam do moře.

5 0
možnosti
Foto

Tyhle hony na mrtvoly absolutně nechápu. Já bych měl požadavek, ať se s ním rodina v klidu a soukromě, bez jakékoli publicity, rozloučí a jeho hrob pak ať není označen pravým jménem, ale třeba křestním jménem a rodištěm

0 0
možnosti

A víte, že zrovna tato mrtvola byla součástí něčeho, co by nechalo mrtvolu spálit i s celou tou rodinou a pak popel jenom oklepat z roštu? Jen by nečekali, až mrtvola zemře přirozenou smrtí.

Spálit, popel na smetiště a křestní jméno podtrhnout leda v učebnicích dějepisu. To není žádné zadostiučinění nebo pomsta, prostě jen není důstojné, aby měl někdo takový hrob.

1 0
možnosti