Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

25. 1. 2012 18:08
pokud jste si toho v těch reakcí nevšiml

Tak autoři mají poměrně jasno odkud se ty peníze na obhajobu vezmou - a obvinění je určitě sami platit nebudou - budou přímo či nepřímo zase zaplaceny z našich daní.

Bohužel, asi vidíte - u našich "nezávislých soudů" úlohu obhajoby příliš optimisticky. Právo na kvalitní obhajobu měli pachatelé z Vítkova, ovšem její důrazné argumenty soud oslyšel - a pachatelé obdrželi 20 let. Právo na  obhajobu měli pachatelé bestiálního zločinu v Krupce a k omluvě "nepřizpůsobivých" pachatelů se připojila z plna srdce i obžaloba, tudíž pachatelé obdrželi směšných 5 let...Jestli Sámková do toho jde, tak asi ví že nebude muset "hledat mezery v práci policie a státního zástupce, které by mohla využít ve prospěch klienta, nebo prezentovat důkazy, expertizy",a le případ patřičně rasově zpolitizovat

6 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

25. 1. 2012 17:56
Rozumný názor

Ale rasisty těžko přesvědčíte...

1 0
možnosti
PR

pan Rosomak

25. 1. 2012 20:45
Re: Rozumný názor

prave lide jako samkova mohou za to kolik je v teto zemi rasistu.....kdyby totiz nebyli zadni kocabove, dzamili apod. pak by na proticikanske demonstrace nechodili matky s detmi, nebo seniori kteri se boji po setmeni chodit ven......ne pane jedine reseni je temto nasilnikum dat maximalni trest za pokus o vrazdu a ne se je snazit omlouvat a vypravet o zylch mediich nebot dokud nezacnou byt cikani trestani stejne tvrde jako ostatni bude v teto zemi rasisitu pribyvat tak dlouho az to skonci velkym prusvihem

3 0
možnosti
MK

Martin Kavka

25. 1. 2012 17:54
Luboší

proč píšete článek, stačilo napsat souhlasím se Samkovou.

Psal jsem to už u Matějky, zaměstnávám dva cikány? Jaký to jsem rasista. Když se jednalo o Vitkově, měl jste stejný pohled? Nebo Lucie Šlégrová? pro Vás není problém jí poslat do vězení za nazor? Ano za názor. Jak za nacistů a komunistů

9 0
možnosti

Ottis300

25. 1. 2012 20:30
Re: Luboší

Víte, kolego, to je to salónní intelektuálství. Takové řečnění, za něž nic nehrozí, nenosí se kůže na trh. Naopak: jste vidět, slyšet a leckdo se najednou pozastaví a přemýšlí: "víte, no když to říká ta Samková, ona je často i v televizi, měla za manžela cikána, ona asi to bude vědět nejlépe". A jsme tam, kde chtěla Smaková být. Vyrobili jsme diskuzi o věci, kde diskuze je zbytečná. Nějaká známá tvář začne relativizovat, tedy dělit. Tomu napovídá i snaha Samkové  zcela netradičně zapojit studenty, tedy tu část, která se přihlásí. A kdo se přihlásí? Opět nějaký multi-kulti a bude toho plná televize, sněmovna atd. Tady nepůjde o spravedlnost, ale o podražení spravedlnosti ve smyslu "co když to bylo jinak". A to je nebezpečné. Více, než kdyby pachaelé dostali vyšší trest než si zasluhují, protože to se dá změnit. Bude to dělit společnost mnohem ostřeji. Jenže intelektuál je povznesen: revoluce pro revoluci samou. To je výsledek. A vůbec nejde o cikány. Jde o nás všechny dohromady.

5 0
možnosti
JN

jenyknovak

25. 1. 2012 17:34
...................

"Kdo z obviněných by byl schopen ji takové palmáre zaplatit netuším."

Ale já tuším............... Zaplatí to všechny romské iniciativy, které dostávají dotace ve výši 180 000 000 Kč ročně.!!!!!!

Takže RvRvRvRvRv

8 0
možnosti
JL

jirka1965

25. 1. 2012 17:46
Re: ...................

Může být ustanovena soudem jako obhájce ex-offo - pak to platí stát (podle státních tabulek) . Podotýkám, že se tak děje u všech, u kterých je nutná obhajoba a sami si obhájce nezvolili. Opakuji - platí to pro všechny - bez rozdílu barvy pleti.

0 0
možnosti
JN

Janhura

25. 1. 2012 17:06
Autor si vycucá hloupost a pak proti ní statečně bojuje

Jak primitivní Rv

5 0
možnosti
TH

Gmurr

25. 1. 2012 17:45
Re: Autor si vycucá hloupost a pak proti ní statečně bojuje

Hloupost ? Kde? Ze zijeme v demokratickem state,. kde desetinasobny vrah ma pravo na obhajobu? To totiz znamena, ze zijeme civilizovane.

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

25. 1. 2012 17:06
Není advokát jako advokát

Pokud si vzpomenu na ty kluky z Vítkova, tak jim také někdo upíral právo na advokáta. Na druhou stranu si myslím, že v tomto případě byl advokát zcela zbytečný, protože to byl klasický politický proces, že ty z 50 let před ním bledly závistí, a rozsudek byl předem stanoven. Pokud vezmu dalšího advokáta co zastupoval "tu extrémistku"  a do znalce Mazela se obul kvůli "židovství", tak měl být údajně vyloučen z AK ĆR. Tady byl taky politický přístup. Samková, ať si dělá co chce, ale proč má takovou publicitu v médiích??? Tady to bude opět politický proces, na rozdíl od Vítkova asi ve prospěch pachatelů. JInak pro ty, co se domnívaj, že Samková nedostane zaplaceno, tak se vždy najde dostatek sponzorů, kteří to zátahnou (nejlépe ze státních dotací), tak Samková bude mít peníze i "slávu" Tu určitě nebude AK ČR za její  přístup ve stylu "žižkovská domovnice" kritizovat nebo ji chtít vylučovat jako to anitimazelovského advokáta.

6 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

25. 1. 2012 17:57
Re: Není advokát jako advokát

myslíte teroristy z Vítkova? Nebo žháře z Vítkova? Kluky z Vítkova si strčte laskavě za klobouk...

0 0
možnosti
RH

Kruton

25. 1. 2012 17:06
Jde o to,

že klidně prohlásí, že se nejednalo o pokus o vraždu, přitom stačilo dobře trefit tepnu.....

2 0
možnosti
LN

Ladislav.Bimbo.Nadvornik

25. 1. 2012 16:51
...ale pane Šulo....

..já jsem tedy v žádném z vámi označených příspěvků nenalezl něco v tom, smyslu, že by obvinění mačetáři neměli mít právo na obhajobu....mně osobně vadí způsob jakým paní advokátová začala kampaň za překvalifikaci sprostého a zbabělého pokusu o vraždu na nějakou strkanici...a co se týče vaší domněnky, že nedostane zaplaceno...věřím tomu...že dostane....pan Gorol...tchán jednoho z obviněných....šéf novoborských cikánů a komunistů...jistě disponuje dosttečnými fondy a kontakty......

6 0
možnosti
IB

isabell

25. 1. 2012 16:59
Re: ...ale pane Šulo....

Napsala jsem včera něco podobného, tedy že Samkové chování ještě před procesem, kdy prakticky omlouvá útočníky tím, že žijí v rasistické společnosti, která je tím pádem proti jejich činu zaujatá předem, je nechutné a zvrácené, zvlášť když většina lidí viděla video z toho masakru a vysloužila jsem si od autora a ještě jednoho mimoně nálepku nacistky.

 Prostě se jim ani nechce číst myšlenky a názory oponentů, natož aby se nad nimi zamysleli a melou dokola jen o tom, že na obhajobu má každý právo, což ale nikdo nikde nezpochybňuje... :-/

0 0
možnosti
BM

sallyna

25. 1. 2012 16:49
Je to jasný

Vyváznou s podmínkou nebo se strašně nízkými tresty neboť jsou to "utlačovaní mladí chudáčkové, kterým není umožněno pracovat". Patří přece k národnostní menšině, proto se k nim musíme chovat ohleduplně........ Jinak jsme rasisti, xenofobové, náckové!!!!!!

4 0
možnosti
TH

Gmurr

25. 1. 2012 17:54
Re: Je to jasný

Vsadim hlavu , ze to podminka nebude. Kecate! Jen kecate !

0 0
možnosti
MK

Miska Kvakin

25. 1. 2012 16:43
Šubrlíku, nezkresluj!

Nikomu přece nevadí, že obhajobu těch výtečníků převzala Klára Samková. Nějakého obhájce mít musí a je šumák, jestli je to zrovna tahle nebo onen. Pobouření spustilo její vyjádření - a rozhodně ne to, co tak cudně opisuješ, že se tý holce cosi nezdá na způsobu vyšetřování (kruci, že vy, multíci či humanisté, si musíte vždycky vypomáhal lží a demagogií). Ona přece jasně řekla, že překvalifikace činu napadení (tedy rázu nějaké hospodské rvačky) na TČ pokusu o vraždu je důsledkem politické či společenské objednávky, což je hodně za čáru a skutečně podnět pro Advokátní komoru. Nikdo nemá právo diktovat státnímu zástupci, podle jakých paragrafů má soudit, tak jak se, bohužel, stalo v případě vítkovských žhářů (zde jste asi neprotestoval, že), od toho tu jsou zákony. Napadení bezbranného člověka mačetou se jinak, než jako pokus o vraždu kvalifikovat nedá. A co se týče exemplárního trestu, toho je u etnika, které má pocit beztrestnosti, více než zapotřebí.

9 0
možnosti
BP

baron Prášil

25. 1. 2012 16:51
Re: Šubrlíku, nezkresluj!

U trestné činnosti Rómů existuje pro média jednoduchý postup

a) čin se nestal - podpora všech aktivistů, předáků ...

b) za čin může někdo jiný (servírka, přepadený ...)

c) čin se sice stal, ale zas ta moc se nestalo (drobná rvačka s mačetou)

Co tak převzít odpovědnost za své činy a lidi. To je asi pro Rómy neřešitelný problém.

8 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.