Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BigPep

8. 4. 2011 19:54
Holokaust a historie

Holokaust byl zrůdnost a i když jsou počty obětí pravděpodobně nadsazené (desetiletí po desetiletí od války totiž narůstají), neexistuje pro strůjce této věci jakákoliv omluva. Nesouhlasím ovšem s tím, že jde o čin, jehož morální nízkost nemá v dějinách obdoby. Naopak, takových činů byly mraky, vrazi pouze neměli k dispozici tak výkonnou techniku a propracovaný systém, jako němečtí fašisté za WW2. Ostatně, i Starý zákon, polovina křesťanské Bible, je přeplněn zmínkami o tom, jak se údajně Hospodin rozhodl vyhladit ten či onen národ včetně nemluvňat, většinou proto, že nevyznávali, narozdíl od Židů, toho správného a jediného boha, nebo oficiálně proto, že třeba konali lidské oběti (ty konali tehdy i Židé, ale oni ve jménu toho správného boha, což vrhá na věc úplně jiné světlo). Židé jako národ s tím souhlasili a proti SZ se nevzepřeli, křesťané zaštiťující se láskou k bližnímu se ve své většině od SZ také neodvrátili. No a pak přišel holokaust...     

0 0
možnosti

lubossula

8. 4. 2011 19:57
Re: Holokaust a historie

pocet obeti naopak klesa. Konkretne v Osvetimi se dlouhou dobu uvadelo, ze tam zemrely čtyři miliony lidi, to vychazelo z udaju sovetske propagandy. Dnes se uvadi 1,1 milionu.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

8. 4. 2011 19:30
jen detail

Škoda, že už se nemluví o tom, že západní státy - zejména Švýcarsko, Británie a zejména USA - odmítaly přijmout evropské Židy k emigraci a víceméně je tím odsoudily k smrti v koncentrácích. Naivita západních demokracií je věčná - to, co si nedovedou představit jako reálné, prostě není možné, aby se stalo.

Podobně jsem svým známým z UK a USA popisoval mechanismus fungování totalitního Československa a oni žasli a nechápali, vždyť tu byla přeci policie, soudy a tisk, tak jak se to mohlo stát?

0 0
možnosti
W

Wild..Dog

8. 4. 2011 19:34
Re: jen detail

Dávat za vinu těmto států, že je nechali na pospas nacistům je směšné. Copak oni mohli vědět, co se s nimi stane? Vždyť ani v samotném Německu běžní lidé netušili co se děje třeba v Osvětimi.

0 0
možnosti
RP

robert.poch

8. 4. 2011 19:23
Výborný článek

právem je na titulce a KARMA!!

0 0
možnosti
F

fido_castro

8. 4. 2011 19:09
Revize neni odmitani

Myslim, ze spousta tzv. popiracu holokaustu jsou spise revizioniste, protoze skutecne existuji indicie, ze napr. pocty obeti byly znacne nadsazene. Coz samozrejme nijak nesnizuje hruzu cele udalosti.

  Nicmene bych chtel poukazat na jiny fakt. WWII prinesla neco mezi 50-70mil obeti. Prevazne krestanu. Zidu v ramci holokaustu zahynulo kolem 6mil. Presto se ve spojeni s hruzama 2.sv valky mluvi predevsim o holokaustu, coz povazuji za neuctive vuci vsem ostatnim obetem.

  A jeste jeden fakt - vzestup Hitlera byl financovan zidovskyma bankama Rockefelleru a Rothschildu. I za valky s nim cile obchodovali a z cele nacisticke masinerie pekne profitovali. Dalsi Zid, Warburg, stal u transportu, mezi SSmany a s papirem v ruce vybiral jednotlivce, kteri do transportu nepujdou.

0 0
možnosti
F

fido_castro

8. 4. 2011 19:09
Re: Revize neni odmitani

 Dalsi Zid, George Soros (dnes povazovany za filantropa!), dokonce sve soukmenovce okradal a dnes se obhajuje slovy, ze kdyby to neudelal on, udela to nekdo jiny. Presto je cela tragedie dodnes predkladana jen Zapadu, ze je to "nase" vina. Ja si tim nejsem vubec jisty.

0 0
možnosti
B

BoaBo

8. 4. 2011 18:54
Znal jsem člověka,

který prožil koncentrák, ale nechtěl o tom nikdy mluvit.

Jenom jednou, když měl v hlavě, prohlásil: "Buďme rádi, že Němci prohráli válku, jinak by nás všechny spálili v plynových komorách".

0 0
možnosti
LZS

Lemuz ze Sudet

9. 4. 2011 4:38
Re: Znal jsem člověka,

Tak ten clovek, ktereho jste znal, musel opravdu mit "hodne v hlave". Pro mne je to celkem novinka ze se lide palili v plynovych komorach.

0 0
možnosti
I

Imhotep8

8. 4. 2011 18:41
Dotaz

Díky za text. Velmi dobrá a potřebná věc. Mám jen dotaz: Nemohl byste dát nějaký odkza na to vystoupení v BBC. Rád bych si to prostudoval více.

0 0
možnosti
JZK

Leva

8. 4. 2011 18:34
Mezi essesáky byli i naši Sudeťáci

Synové a fotři sudetských muter také byli mezi SS. Po válce se k tomu nehlásili, jen tvrdili, že na vojnu museli. Nemuseli. Znám lidi z Hlučínska, kteří opci odmítli a proto do  války nešli. Německé úřady je za to nijak netrestali, ale vytrpěli si své od svých spoluobčanů Hlučínska, těch svých sousedů, co optovali, tj od bývalých občanů ČR, kteří se dopustili vlastizrady. 

Proto odsun těch nejhorších vrahů do Reichu byl zcela spravedlivý. Byl to velmi mírný trest za spáchaná zvěrstva.

0 0
možnosti
W

Wild..Dog

8. 4. 2011 19:26
Re: Mezi essesáky byli i naši Sudeťáci

Motáš dohromady jednotky SS a Wehrmachtu. Zatímco do Wehrmachtu musel každý muž, který splňoval určité požadavky, tak do jednotek SS se nedostal jen tak někdo. Byla to výběrová a elitní organizace. Ale ano, ti občané ČSR, kteří se přihlásili k německé národnosti, byli povoláni do války, ovšem ne do jednotek SS.

0 0
možnosti

3lipy

8. 4. 2011 18:33
Je dobře, že se

článek dostal na titulku spolu s článkem "Smutné oči" . Díky

0 0
možnosti
PA

Mathias

8. 4. 2011 18:27
Strašné,

co dokáže člověk člověku udělat. A nejhorší je, že se to může znovu zopakovat, jako lidstvo jsme nepoučitelní.

0 0
možnosti

oldiess

8. 4. 2011 18:33
Re: Strašné,

Však se to opakovalo třeba u nás hned v roce 1948, byť v menším. Nepromluvil dosud ale nikdo.

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

8. 4. 2011 9:53
............

Přemýšlím nad tím jaké to muselo být v koncentráku SS-ákem. Jednou jsem slyšel rozhovor proč byl u SS a on odpověděl, že byla taková doba a hrůznost si neuvědomoval.  Museli si opravdu připadat jak zvrácení nadlidé. S vězni si mohly dělat co chtěly. Dělali to ale jen vojáčci kteří tam byly posláni. Co ti kteří to vymýšleli? Při představě : tady máš půl milionu lidí zbav se jich ..... jak .. no jde to takhle... Ale tohle už nebyl vojáček. Ten nemohl dát dohromady celý koncept. Musela to být zvrácená doba (v určitých vrstvách). Jaké je to vlastně rozdílné v tuhleté době? Krom toho že nejsou koncentráky tak si myslím že ti nahoře si stále s lidmi dělají co se jim zlíbí a výkonavatelé zas slouží.

0 0
možnosti

lubossula

8. 4. 2011 10:00
Re: ............

ono to cele bylo jeste zvracenejsi. Puvodne Zidy na Vychode vrazdili pouhym strrilenim tzv. einstatzgruppen. Ovsem velitele techto jednotek avizovali nadrizenym naprosty rozklad, vojaci byli psychicky naprosto vyrizeni z toho, ze kazdy z nich zastrelil i nekolik desitek bezbrannych lidi kazdy den a to treba nekolik tydnu po sobe. A to vcetne malych deti. Proto zacali naciste hledat zpusob, ktery by na aktery vrazd nenechaval takove znatelne psychicke stopy. A na ten zpusob prisli. Byly to plynove komory. V zasade pak nedelali nic jineho, nez tam lidi privedli a vhodili plyn. O vse ostatni se starali samotni veznove z tzv. sonderkomanda. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.