Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NMP

nocni mura pravdolasky

2. 4. 2011 4:06
nechte kluky at se perou, nechte je bojovat!

Nebylo snad dne, abych jako kluk na vesnici neprisel domu z ulice spinavy, potrhany, s odranym kolenem nebo loktem a abych treba nesmrdel kourem z ohnicku, ktere jsme s delali.

Bojovali jsme, valcii, zdatne strileli z praku, bouchali lybarovky v zapalebych pneumatikach na smetisti, kradli tresne..proste kluci.Ucitel ve skole mi za moje lotroviny takovou ubalil, ze jsem neslysel tri dny na leve ucho. A nikdy jsem si ho neprestal vazit s tim, ze na nej rad vzpominam.

S dulezitym pridanim vojny, kde doslo k nutne konfrontaci s vrstevniky z cele CSSR a hlavne s urcitym radem a zodpovednosti z vetsiny z nas vyrostli chlapi.

Vetsinou vime, co se patri, vime, kam patrime a co znamena nase zeme, kterou nas ucili branit a hlavne vime, ze se svinstvu neuhyba.

To, co se deje dneska na nasich skolach je doslova zlocin a degeneruje nasi spolecnost, ktera je soucasti spolecnosti zapadni a stejne nemocne. Nemocne sebevrazednou levicackou rakovinou.

0 0
možnosti
NMP

nocni mura pravdolasky

2. 4. 2011 4:07
Re: nechte kluky at se perou, nechte je bojovat!

boha, to melo byt pod jiny blog..

0 0
možnosti
NMP

nocni mura pravdolasky

2. 4. 2011 3:30
pokud budou pravdolaskar prosazovat ve skolach demokracii

bude nase mladez cim dal horsi..

Co se tyka nacismu a fasimu neni pochyb, ze se jednalo o poradne svinstvo, ktere krome komunistu hned tak nekdo netrumfne.

A tady vidim velmi zasadni problem.Komanci uz tolik lidem nevadi a ti sami lide, kteri jsou schopni u nas bojovat proti par stovkam vymydledny nacku, zcela a zamerne ignotuji svinstva komunistu a jejich pritomnost dokonce v PS a senatu.Napr retorika a chovani takove statni moci podporovane antify se da jen tezko rozlisit od tehoz u nacku.

Jeste vetsi paradox vznika, kdyz se odpurci fasismu a nacismu stavi na stranu islamu, ktery svoji neobycejne expanzivni a agresivni podstatou spojenou dlouhodobou existenci v lidskych dejinach nema absolutne konkurenci a komunismus a snacismem jsou proti nemu jenom trapne slaby odvar.

Ja se potom jevi nackobijci? Jako hypokrati a z hlediska islamizace jako mnohem vetsi nepratele demokracie nez nackove samotni.

0 0
možnosti
SS

albertan_bear

2. 4. 2011 4:17
Re: pokud budou pravdolaskar prosazovat ve skolach demokracii

Kdyz lidi jako Sula delaji ve skolstvi tak se neni cemu divit ...Rv

0 0
možnosti
V

vit.hassan@seznam.cz

1. 4. 2011 23:46
Trochu mimo téma..

"ja nevim jestli zrovna s Landou, JXD nikdy nebyl rasisticky skinehaed, nedavno jsem to cetl na nejakem chatu s nim... A pokud by umel Landa tak zpivat, jako JXD psat, docela bych ho i respektoval." - Pane Šulo, někde v odkazech jsem měl url popisující, jak tenkrát J.X.D. volal na své skinheadské soukmenovce: "Jdeme na černý!" ( znamenalo to jít rozbít hubu Cikánům).Bylo to v době, kdy tenkrár běhal společně s Franzem a Landou po Kampě.. Navíc se zasloužil o silnou propagaci tehdy začínajícího hnutí skinheads u nás svými tehdejšími oslavnými ódami na skinheads v Reflexu.

Apropo: nejednalo se tedy o rasistického skinheada a propagátora hnutí skinheads v Čechách?

Předem děkuji za odpověď. Vít Hassan

http://hassan.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti

lubossula

2. 4. 2011 0:05
Re: Trochu mimo téma..

ja skutecne nevim, jestli s landou nekde behal, ale o landovi rika toto " On mě neleží v žaludku, já ho naopak občas mám jako zdroj srandy. Prej se mu rozpadl ten templářskej neřád, jsem slyšel.." http://web.nova.cz/rozhovory/?288085c=~&288085e=292571&292572o=10 . Jinak otazka na JXD " Byl jste skinheadem? A jakym - nepolit., vlasteneckym?" Odpoved: " Antifašistickým", http://web.nova.cz/rozhovory/?288085c=~&288085e=292571&292572o=60

0 0
možnosti
P

praveverka

1. 4. 2011 23:38
optimismus pramení z nedostatku informací

zažil jsem kdysi něco podopbného, ale opačně. Studentka FF se z morálních důvodů bránila navštívit Osvětim. Samozřejmě jsme ji to nevyčítali. ;-(

0 0
možnosti
K

Kru.El

1. 4. 2011 23:37
Skandál!

U mladých je to pochopitelné, ale ti vězni jsou ještě horší :). Tenhle děda přežil Osvětim:

http://www.youtube.com/watch?v=3AdB4TVZKNA

0 0
možnosti
PK

kraken

1. 4. 2011 23:36
myslím, že to příliš dramatizujete

jednak souhlasím se sampisem, že takové hrůzy prosatě mladí nepochopí. U někoho to přijde časem, u někoho ani to ne. Pro ně je to prostě v tom mladém věku a relativně šťastném a pohodovém životě něco abstraktního.

Prostě puberťačka blbla. Puberťáci dělají i horší věci (i když třeba na míň citlivých místech), prostě to patří k věku, většina z toho vyroste.

Myslím, že je důležité se z minulosti pořádně poučit, aby se to neopakovalo. Na druhou stranu k poučení není třeba se tím trýznit, kazit si současný život a zažívat to sám (byť jen v duchu). To je  už jistá dávka masochismu.

0 0
možnosti

oldiess

2. 4. 2011 16:10
Re: myslím, že to příliš dramatizujete

R^pěkný shrnutí

0 0
možnosti
S

sampis

1. 4. 2011 22:21
Řekl bych, že děláte z komára velblouda.

Utrpení vězňu z KT je natolik mimo rámec chápání, že pro velkou část mladých lidí se to skutečně smrskává ve statistiku, jak tvrdil Stalin. Teprve možná později si uvědomí, že lidé, do té doby žijící poklidným středostavovským životem, řešící své denodenní starosti a radosti, lásky, průšvihy a poklesky vlastních dětí, byly najednou z toho života vytrženi, rozděleni, naloženi do dobytčáku. Jejich svět se náhle změnil ve špínu, hlad, bolest, zimu, dřinu a utrpení. O plynových komorách a spalovacích pecích nemluvě.

Pro mladé lidi je to děsně vzdálená minulost (nedivme se, je to více jak trojnásobek jejich života). Jednou se za takovou pitomost možná bude sama před sebou stydět a nebude chtit aby někdo její fotografii viděl. Dnes je to jen cíl školních výprav. Jenže co můžou dát někomu, pro koho jsou KT naprosto nepředstavitelnou nereálnou pohádkou ze školy.

0 0
možnosti
B

Belisana

1. 4. 2011 23:01
Re: Řekl bych, že děláte z komára velblouda.

taky si to myslim. neni to pro ty deti predstavitelne. nehledala bych za tim nic.

0 0
možnosti
ZIH

zatelefonovat Iljovi Hurníkovi

1. 4. 2011 22:09
Šulo

Nebyla to náhodou cikánka?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

1. 4. 2011 22:07
Nejde to zastavit

pokud si například i vy neračte uvědomit, jak k tomuto stavu mohutně přispíváte obhajobou různých grázlů. Když je někdo "chudý" může cokoli, ostatní mu musí jen "pomáhat" a "mít pochopení"... Mějte tedy vy pochopení pro onu slečnu, třeba je taky "chudá" i když jen duchem...

0 0
možnosti
IB

isabell

1. 4. 2011 22:00
...

Na jednu stranu je to neúcta k obětem a vlastním předkům obecně, na stranu druhou je to prostě dětská hloupost, snaha získat co nejlepší záběr z výletu....

Tak jako mne, ani jako puberťáka, nenapadlo lozit po sochách a podobných památkách, tak zjišťuji, že dnes se takovým "radovánkám" oddávají už dávno dospělí lidé a leckdo je i omlouvá.

Je to výchovou a řekněme...uvolněnými mravy, ale takové věci se přece stávali vždycky. Vždy budou někteří lidé chytřejší, vzdělanější a přesto třeba rozmazlení a zlí a lidé hloupí ale čestní, lidé slušně vychovaní i spratci ...

Takže pokud do oné pece neleze při každé exkurzi celý autobus školáků, pak bych to považovala za mladický úlet, který máme na hrbu každý minimálně jeden ...

0 0
možnosti