Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kozel_

10. 5. 2010 22:25
Máte plnou pravdu. Jednu věc vidím jinak:

Sice nesrovnával bych hudebníka - vystudovaného, ale interpreta vážné hudby - od pop skupiny, kde to je věc trhu. To je totiž věc lidí, že pop zpěváky kupují ve velkém, kdežto CD od "skutečného" umělce si moc lidí nekoupí. Platí to i v literatuře, vysoký náklad neznamená vysokou kvalitu. Lidi čtou radši škvár než skutečnou literaturu. Většina lidí jsou duševní primitivové, i když někdy mají vš diplom. Tím míním i polointeligenty, kterým je dnes 40 nebo 50 a vystudovali za socialismu.

Poměry ve školství (četl jsem, že 92% mladých lidí získá maturitu - tj dříve bylo tolik absolventů všech tříd zš) jen odráží poměry v celé společnosti. Učitelé nenastavují pravidla, ale politici. A ti jednají, aby se zalíbili lidem. Málokdo chce doma vyučeného instelatéra, když může mít maturanta, ať je hoch sebehloupější. Ještě může jít na vysokou... Za první republiky byly školy výběrové, platilo se něco i na sš. A vyhazovalo se, maturita něco znamenala.

0 0
možnosti
K

Kozel_

10. 5. 2010 22:31
Re: Máte plnou pravdu. Jednu věc vidím jinak:

Dnes absolvovaná vš nezaručuje odpovídající zaměstnání. dřív totéž dělal maturant, leckdy ten méně schopný. Naco Bc recepční, sekretářky Ing atd? Proč personalisti zkouší lidi z jazyků, když mají nato potvrzení z vš zkoušek?

Leckdy neschopní učitelé učí (protože kdo by dělal za ty peníze, že), generují polovzdělané a hloupé absolventy. Pracovní použitelnost minimální, vzdělanost mizerná. Pouze má každý maturitu a spousta lidí vš. K čemu?

Dřív dělala sestru maturantka, některé měly jen 2 letou sš, s maturitou to byla diplomovaná sestra. Dnes na totéž musí být Bc nebo DIS, pak stejně umývá zadky. Podobně laboranti v laboratoři nebo u RTG - na co vš Bc vzdělání? Dřív to uměl i schopný zřízenec, který se sám něco naučil a takto postoupil. Pak musela být maturita, dnes Bc. Každý podvádí každého, prodělávají všichni.

0 0
možnosti
M

MORHHO

10. 5. 2010 21:37
Pane Šula, karma 41 !

Safra,  kolik jste dosáhl maximálně karmy s nějakým článkem o židech ? Vidíte, musíte psát o plzeňských právech  nebo sepsut Paroubka...[>-]

0 0
možnosti

lubossula

10. 5. 2010 21:45
Re: Pane Šula, karma 41 !

karma je mi vite kde;-D, jinak drive takova karma nebyla zas tak vyjimecna. Nejvyssi karmu jsem mel asi zde http://sula.blog.idnes.cz/c/67713/Vetsina-obcanu-je-nechce.html . Jinak clankum, kde by bylo nejake jmeno politika ci nazev politicke strany ode mne jiz cist nebudete. Na to je to expertu dost. ;-D Takze se zas vratim ke sve karme kolem 10, ale budu mit pocit ze pisi o necem, co povazuji za dulezetejsi. Tedy o tom, jak snadno muze clovek diky zlocinecke ideologii prijit o zivot.

0 0
možnosti
MK

2mmmm_2

10. 5. 2010 21:33
Detaily,

jako někteří přispěvatelé níže, neřeším. Jádro článku je hořce pravdivé. Zejména pasáž "Hodnota a úroveň vzdělání se snižuje. Stává se pouhým zbožím na trhu. Na černém trhu."

0 0
možnosti
JV

c12

10. 5. 2010 20:02
premiér nekoupil akcie

Rád bych poznamenal, že někdejší premiér nezbohatl na tom, že díky kontaktům z politiky levně koupil akcie, které následně tržně prodal. Tento někdejší premiér zbohatl v politice, ale nevěděl jak to udělat, aby si za své peníze mohl něco koupit aniž by vzbudil žádoucí pozornost kde na to vzal. Proto provedl fiktivní obchod s akciemi, které šly od prodávajícího ke kupujícímu přes někdejšího premiéra, který na nich jakoby vydělal 80 milionů korun, čímž své předchozí výdělky legalizoval a dnes již nemusí pracně hledat odpovědi na otázky kde vzal na byt a další nemovitosti a zda mu půjčil chudý strýček, neboť může odkázat na shora popsaný fiktivní obchod.

0 0
možnosti
SS

sergio

10. 5. 2010 21:40
Re: premiér nekoupil akcie

to je přesně ono.pěkně jste to trefilR^R^R^

0 0
možnosti
JL

Dworkin

10. 5. 2010 19:37
Tohle ne

Plzeňská práva jsou průšvih. Velký průšvih. Potud souhlasím s autorem. Další úvahy už jsou, promiňte, tisíckrát recyklované plky o zkaženosti současného světa. Takových článků je jen tady na iDnesu neurékom. Má smysl se ptát - bylo skutečně zapotřebí přidat další? Jakou přidanou hodnotu má tento post? Svědectví jednoho doktoranda VUT, že na parkovišti před brněnskými právy stojí bouráky? To parkoviště je veřejné, parkuje tam kdokoliv, kdo najde volné místo. Navíc ještě blíž než PrF mu je fakulta stavební, chvilka napětí, VUT. Zkrátka jedna paní povídala plus informační vata ve stylu vše je špatně, špatně, špatně. Nedávám karmu, není za co.

0 0
možnosti
TJ

jurtom

10. 5. 2010 18:14
Rozvrat začal na počátku 90. let,

když si soudruzi z MŠMT začali zajišťovat budoucnost, protože věděli, že jejich časy na ministerstvu končí. Zkušenosti s podobným studiem bývalých vysokých funkcionářů, kteří chodili na zkoušky s předem dohodnutých otázek a kterým diplomové práce psali jejich podřízení, měli zažité. Dřívější politické protekce byly nahrazeny finanční nebo věcnou úplatou, např. klíčky od automobilu.

Dávám karmu!

Tomáš Jurčík, bývalý kontrolní pracovníK MŠMT

0 0
možnosti
MK

2mmmm_2

10. 5. 2010 21:34
Re: Rozvrat začal na počátku 90. let,

Naprosto přesně R^

0 0
možnosti
I

iruka

10. 5. 2010 17:50
...

Článek víceméně smutně pravdivej až na tento odstavec:

"Jiný známý, doktorant na VUT v Brně v diskusi o problému plzeňských práv jen šuše podotkl, že by se něčemu takovému nedivil i jinde. Zdůraznil, že u jeho školy parkují studenti svá auta, kdy největším “fárem” je zpravidla zánovní Škoda Fabia. Ale u brněnškých práv se to údajně na parkovišti hemží auty luxusních značek."

Ten zavání tím, že jedna závistivá paní povídala... (5 let jsem PrF MU navštěvoval)

0 0
možnosti
LP

xToMMeT

10. 5. 2010 18:04
Re: ...

Tak tak. Ono doktorandi (prezencni) jsou dosti zajimavy zivocisny druh, tudiz je nutno je brat s rezervou

0 0
možnosti
PH

petrph

10. 5. 2010 17:45
ono na tom nic podivného není

Neboť, právě ti co "rychlostudovali" už mají vybudované své životní i profesní pozice, dostatek známých, kontaktů i zdrojů. Takže se u nich nedá předpokládat, že by ještě někdy a někde stáli ve frontě na vyhlášený konkurz na místo a nějaký personalista hodnotil jejich "kvality" podle doložené kvalifikace či kvality a pověsti jejich alma máter. Pokud někdy takové místo dostanou, tak si to zařídí jinak a jejich diplom bude jen formální (byť potřebnou) podmínkou.

O to hůř na tom budou ti studenti, kteří plzeňská práva studovali a studují poctivě, a nyní, s čestvými diplomy vstupují poprvé na trh práce. Ti před těmi personalisty stát budou....

0 0
možnosti
LP

xToMMeT

10. 5. 2010 16:47
Brno

To s temi brnenskymi pravy a VUT doktorandem me docela pobavilo :)

0 0
možnosti

vodní želva

10. 5. 2010 17:08
Re: Brno

Tak já jsem tam nic o brněnských právech nečetl, já jsem tam četl o právnické fakultě na Moravě. Já nedokáži posoudit, kterou školu pan Šula měl na mysli, ale vím určitě, že na Moravě je ještě právnická fakulta v Olomouci (úspěšně zde zahájil studia jakýsi Ivan Langer). Na PF MU v Brně jsem studoval a ten systém znám, skoro bych řekl, že to tam ani není možné. Tam kromě jiného je placené studium formou programu Celoživotního vzdělávání. Tam za každý semestr oficiálně platíte a studujete úplně stejné předměty jako ostatní řádní studenti. Tuším, že před posledním ročníkem (posplnění všech zkoušek jako řádný student) jste zařazen do řádného studia. Do programu celoživotního vzdělávání se dostane vlastně každý, kdo u zkoušek pochodil, ale nebyl přijat pro velký počet uchazečů. Ono těch lidí zase tolik není, kdo jsou ochotni ty peníze dát. Ale jedno je důležité - dohromady to nestojí částku půl miliónu, ale méně. Takže bych Brno skoro vyloučil.

0 0
možnosti
W

Winebibber3

10. 5. 2010 16:46
koukám na to...

tak jako student stavárny musím s těmi rozdíly u aut studentů souhlasit... nevím jak dnes, ale před 5 lety to tak opravdu bylo... :-)

0 0
možnosti
LP

xToMMeT

10. 5. 2010 16:48
Re: koukám na to...

No jestli to nebude tim, ze parkoviste vedle prav je jedno z mala v dane lokalite, kde se da parkovat zdarma ;)

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.