Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HF

Klotilda

11. 5. 2010 7:36
Absurdita

Obchodním artiklem zde ale přece není vzdělání, nybrž potvrzenka,vysvědčení,titul!

Je to ale skutečně děs běs.Málokdy,snad jen při nástupu do prvního místa chceme po zedníkovi předložit vyuční list.Pak už celý život, za jeho vzdělání v oboru, mluví jeho práce,řemeslná zručnost.Zaměstná a honoruje někdo, jako mistra v oboru, chlápka, který neumí své řemeslo ale  má doma v šuplíku vyuční list?Zaměstná jej někdo za plat hodný mistra v kterémkoli řemesle?Má přece vyuční list!

0 0
možnosti
V

vItava

11. 5. 2010 9:31
Re: Absurdita

To ale ve státní správě neplatí. Tam lze snadno zaměstnat někoho, kdo neumí nic. Proto to bazírování na "bumažce".

0 0
možnosti
R

ruger.forever2

11. 5. 2010 0:17
To jsou jen plky, s odpuštěním

Kouzlo je v tom , že 99% VŠ školství je v pořádku, a to i na plzeňských právech. Podobné případy najdeme i ve starých demokraciích. Je to ale jakýsi intelektuálský populismus tvrdit že je vše v  háji.

"O  Tempora , o mores!" pronesl Cicero ve své nezapomenutelné řeči, je úsměvné, že mnoho jeho následovníků popisovalo konec mravů a společnosti a opak je pravdou.

Pravdou je , že na plzeňských právech a jiných VŠ je drtivá většina skvělých mladých lidí, kteří studiem žijí a baví je, totéž platí o vyučujících. Sebeukájení se nad tím, jak je vše v pekle je zábavné, ale nepravdivé. 

0 0
možnosti
VN

naroznej

11. 5. 2010 7:25
Re: To jsou jen plky, s odpuštěním

Já si nemyslím , že vysoké školství je v pořádku. Dle mého názoru Plzeň je pouze vrcholem ledovce.

Drtivé množství vyučujících působí na VŠ ze dvou důvodů. Buď to jsou lidi pro praxi nepoužitelní , anebo upřednostňující klídek a pohodu před stresem v jiných zaměstnáních. Většině studentů je studium lhostejné , na školu chodí pouze a jenom proto , aby získali diplom.

Cesta , jak zlepšit kvalitu VŠ vidím v redukci jejich množství , aby absolventi byli opravdu top. Dnešní stav , kdy se na nějakou VŠ dostane člověk,který odmaturoval se čtyřkami a tento člověk ji i vystuduje je absurdní

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

10. 5. 2010 23:46
Kritizujete společnost, která je ve vývoji...

Dochází přesně na to, co zmínil Havel před 20ti lety - totiž že největší škody komunismus nespáchal v materielní, ale v morální rovině. A že náprava nepotrvá v řádu roků, ale generací. Tento proces zrání proběhl ve svobodných demokraciích o pár desítek let dříve, u nás komunismus tento morální vývoj zamrazil a posunul někam jinam.

Nicméně nebyl bych tak kritický a pesimistický - zhnusení politikou, korupce, lhaní, podvody nejsou konečnou ale jen přestupnou stanicí. Vyvolávají protireakce, společnost se mění a přece jen se po kouskách vyvíjí vpřed. Není to rychlé, ale to ani nemůže být. Je to na generace.

Komu se to nelíbí, zjistí, že z vlaku se nedá nikam seskočit. Že nezbývá, aby si taky vyhrnul rukávy a začal s tam, kde se mu to zdá pro něj nejlepší. Že se tančit hip-hop nenaučí ve druhé lekci není objevem jen dnešní mládeže, nemyslím, že by naši dědové měli více trpělivosti. Je to zkrátka na generace, ale jde to dopředu... :))

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

10. 5. 2010 23:45
hezke, karma

jen mam vyhradu k te hudbe, ale to popsal Kozel_.

Ohledne tech titulu: problem je prave v te povrchnosti. Dneska se kouka na papir a ne znalosti. Jenze zakonite dochazi (doslo) k tomu, ze cim vic lidi bude s papirem, ale hloupych a nevzdelanych, tim vic papiry devalvuji. Coz by v principu nebylo nic spatneho, kdyby to neodnesli lidi, co jsou mozna inteligentnejsi a vzdelanejsi, nez ti s papirem, ale sami ho nemaji. Pak si ani neskrtnou.

Stejne tak, kdyz si lidi hledaji misto: ve spouste firem jsou pozadavky na VS, jazyky apod., ale casto ve skutecnosti neni treb ani ta VS ani ten jazyk nejak dobre. MOzna je to prave dusledek te devalvace -firmy, aby dostaly nekoho alespon trochu rozumneho, musi chtit to nejlepsi mozne, aby meli sanci, ze chytnou alespon to prumerne.

Coz je smutne pro lidi, co studovali driv. Kdy bylo vysokoskolaku par a bylo to fakt vydrene, maturita neco znamenala a nemel ji zdaleka kazdy, kdy se pri mature i normalne vyhazovalo...

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

10. 5. 2010 23:40
Je to

jedna kapitola Apokalypsy apoštola Jana, je to jeden černý jezdec a jeho kůň je mamon. Lidé propadají neřestem, protože jsou hloupí, naivní, nevěřící furianti, neschopní pojmout význam času. Čas je zrádnou položkou, zabrzdí se v neštěstí a zmizí ve mžicích radosti. Život je krátkým snem a snílek marně nutí čas zastavit ve chvíli štěstí. Vyprávěj hluchému, ukazuj slepému, mamon je zahubí, zavalí, ikdyž navenek se  ozbrojí pýchou, nic už nepomůže. Podplacený Čech v Plzni, Karl.Varech, na magistrátě, u soudu či policie--- to je ten jezdec, jehož kůň se  řítí do propasti. Věřte mi, tam bankovky neplatí.

0 0
možnosti
V

Vikina

10. 5. 2010 23:32
Dnes fakt dobrý,

:-P Šubrlíku ;-).

0 0
možnosti
P

prokop2008

10. 5. 2010 23:23
Poslední slovo má Spravedlivý

Vždyť Hospodin, váš Bůh, je Bůh bohů a Pán pánů, Bůh velký, všemocný a vzbuzující bázeň, který nebere ohled na osobu a nepřijímá úplatek. (Deuteronomium 10,17)

0 0
možnosti
VN

naroznej

10. 5. 2010 22:55
Jiný případ

Rekvalifikace po Česku. Kamarád vlastní firmu. Vzhledem ke krizi a státní podpoře se rozhodl , že pošle pár lidí do kurzu pro získání svářečského průkazu. Kurz musel zaplatit před jeho začátkem. Jaké bylo jeho překvapení , když se již po prvním dnu vrátili jeho lidi zpět se svářečským průkazem v kapse.

Tyto kurzy , které podporuje stát fungují tak , že zaplatíš a dostaneš průkaz. Žádné teoretické vyučování , žádná praxe pod dohledem ... prostě nic. Zaplať a máš kvalifikaci prakticky na cokoliv 

0 0
možnosti
V

vItava

11. 5. 2010 9:37
Re: Jiný případ

Jistě. Většina peněz vydaných státem jsou podobně vyhozené oknem. Zaplatil by snad Váš kamarád takový kurz svým zaměstnancům ze svého? Asi těžko. Ale z cizího (státního) krev neteče.

0 0
možnosti
VN

naroznej

10. 5. 2010 22:51
A co dělá stát ??

Autor má plnou pravdu ,ale musím se zeptat. Co dělá stát ? Vždyť ten to má v rukách a měl by kontrolovat kvalitu výuky a škol. A případně říci takto ne , končíte.

Tento bordel zde vzniknul za plného vědomí a s tichým souhlasem kompetentních státních úředníků.Osobně si myslím , že tyto nešvary jsou takřka všude. ... Loni jsem měl jednu pracovní večeři s kolegy ze Slovenska. Zrovna prbíhala ona známá kauza plzeňských práv. On na to povídá , že za minulého režimu pracoval jako tajemník na jedné slovenské právnické fakultě a že se tam dělo něco podobného.... jen nešlo o peníze , ale o nařízení ze zhora. Přišel befel , že ten a ten soudruh musí absolvovat a soudruh absolvoval.

0 0
možnosti
V

vItava

11. 5. 2010 9:40
Re: A co dělá stát ??

No samozřejmě že tuto kauzu vyvolali státní úředníci. Vždyť právě oni byli hlavní příjemci rychlotitulů.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

10. 5. 2010 22:43
neni to jen u nas

Najdete si pane Sulo neco o univerzite v Messine, v Italii. Tam se stalo nemlich to same, mafie ovladla staroslavnou univerzitu a rozdavala tituly spratelenym politikum a urednikum. Jen na rozdil od te nasi frasky tam neposlusne vyucujici rovnou mordovali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.