Tak se nám kolega Streit odkopal....

S panem Streitem se neshodnu téměř v ničem. Přesto ho jen tak pro pobavení, či pro zjištění, zda je již v pořádku, tu a tam čtu....

Pan Streit je nepochybně inteligentní a vzdělaný člověk. O tom ani v nejmenším nepochybuji. Nemám problém přiznat, že jednou napsal článek, kdy jsem v podstatě nevěděl, o čem píše... Nestydím se to přiznat. Však také kdybych napsal článek, který by se hemžil termíny jako prima volta, zvětšený septakord, pentatonika a podobně, asi by se kolega Streit také cítil v jiném světě...

Asi se i shodneme, že pokud vnímáme gramatiku, stylistiku, schopnost se vyjadřovat, tak tam patří pan Streit rozhodně k tomu lepšímu, co zdejší blog nabízí. K polemice jsou však názory, které vyjadřuje a i způsob, jakým je vyjadřuje. Urputnost, pocit vlastní neomylnosti a vyjímečnosti, hulvátství, to vše je běžným vybavením Streitova blogerského arsenálu. 

Pan Streit se donekonečna ohání tzv. obhajobou českých, případně národních zájmů. Pomineme-li, že do kategorie takových zájmů může každý z nás zařadit cokoliv, dle svých preferencí, dle svého světonázoru, a pan Streit tak intezivně činí, je určitě několik českých a národních zájmů, které prostě jsou v náš prospěch, ať už na svět koukáme ideologickými brýlemi takovými nebo makovými. 

Mezi takové české a národní zájmy bez diskuse patří politická stabilita. Jen v takto stabilní zemi se může dobře dařit jejich obyvatelům, jen taková země může být zahraničními politickými či ekonomickými partnery brána vážně a může být považována za důvěryhodné spojence. 

Nikoliv ovšem pro pana Streita. Jak píše ve svém posledním článku: "Jsem rád, že nastala patová situace. Rusnokova vláda je naštěstí slabá. Sobotka je slaboch od přírody. Zeman, který je nepochybně režisérem puče v ČSSD, oslabil nejen debaklem SPOZ, ale i v důsledku situace kolem ČSSD, i když se jistě ještě jejího ovládnutí nevzdal."

Nebo o kousek níže: " Skvěle zablokovaná situace! To mě naplňuje úlevou. Momentálně nehrozí, že nás nějaký mesiáš dovede přímo do pekla."

Obávám se, že tento pán se s českými zájmy v tom nejobecnějším slova nikdy nepotkal a řídí se heslem těch zapšklých, frustrovaných a nizkých, totiž - čím hůře tím lépe.

Autor: Lubomír Šula | středa 30.10.2013 13:13 | karma článku: 17,32 | přečteno: 1575x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97