Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mevak

7. 5. 2011 18:29
Vy jste, pane Šulo, nastolil dilema ,........

......které dnes jaksi nemá řešení. Blahoslavené Rakousko- Uhersko, kde se tento problém  řešil jednoduše rákoskou....... A nezdá se, že by naši předkové nějak mentálně utrpěli.

0 0
možnosti

lubossula

7. 5. 2011 18:32
Re: Vy jste, pane Šulo, nastolil dilema ,........

;-D

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

7. 5. 2011 15:39
není nad to naučit děti

že ne všechno co se říká doma, se může říkat i ve škole:-)

0 0
možnosti

Antonín, topič

7. 5. 2011 14:11
Mno,

nějak nechápu, jak byste chtěl řešit "indicie" typu puberťák onanuje. To je totiž poměrně rozšířený jev.

0 0
možnosti

lubossula

7. 5. 2011 14:46
Re: Mno,

to jiste, ale neni prilis rozsirene, kdyz se tomu venuje tak cilevedome, s takovou cestnosti a celou tuto stranku sve osobnost tolik popularizuje, jako ten o kterem jsem psal. A myslim ze uz vubec neni rozsirene, ze dle toho skoro nic jineho nedela...

0 0
možnosti

petrph

7. 5. 2011 14:08
a aby to bylo ještě horší

Udělejme ještě navíc rozdíl mezi "nabonzovat", tedy poslat jednoduché udání  nějakému jinému státnímu orgánu (policii, sociálce), a nebo řešit.

Tedy, že by si ten učitel napřed pozval rodiče toho dítěte, probral s nimi tu situaci,určili příčinu, poradil jim co mají dělat dál, pomohl jim sepsat žádost, dopsal, za sebe a školu odpovídající ohodnocení stavu dítěte, vypomohl jim se sháněním dalších potvrzení a doporučení...

Popřípadě (pokud by shoda s rodiči nebyla možná) tak aby učitel (či škola celkově) mohl sáma sobě toto řešit, tedy  vyslat třeba dítě na nějaké vyšetření, sehnat odpovídající doporučení, sám sepsat žádost o jeho umístění v nějakém zařízení, sám, v zájmu ochrany dítěte nebo ostatních dětí, lítat po kancelářích a soudech, atd....  Což asi moc pravděpodobné není, protože by to pro učitele i školu bylo příliš administrativní i časově náročné..

0 0
možnosti

lubossula

7. 5. 2011 14:45
Re: a aby to bylo ještě horší

predne, pokud by shoda nebyla mozna, tak skola nemuze proti vuli rodicu delat vubec nic, krom toho, ze to skutecne nekam oznami. Obecne, to co pisete mi prijde sice optimalni reseni, ovsem ucitel neni pschylog, sice by mel umet resit jednoduche kriticke situace, ale skutecne jen ty jednoduche. Od tech dalsich tu mame psychologicke poradny, ruzna obcanska sdruzeni na pomoc rodine atd... Ale to vse predpoklada vuli rodicu situaci resit. Kdyz ta vule neni tak co pak? Bonzovat? Ci ne?  

0 0
možnosti
  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.