Volím Marka, cítí to zprava

Možná ještě vzpomenete. Marek Vokšay, jeden ze zdejších nejvýraznějších blogerů a diskuteriérů . Ano kandiduje. A to je naděje pro nás všechny. Navíc to cítí zprava...

Pro potěchu nás všech, kteří jsou dezorientovaní, Marek kandiduje. Oficiálně to oznámil na svém facebookovém profilu. Vyzývam tedy všechny, kterým není osud naší země lhostejný, aby se v den voleb sebrali a s voličským průkazem a Hlavou vzhůru jeli Marka podpořit do Ústeckého kraje. Aby to nedopadlo jako posledně, když byly krajské volby a Marek obdržel jen 26 hlasů od užší rodiny.

Proč zrovna Marek? Především je neúnavný. Kandiduje opakovaně a při každé příležitosti stejně jako jeho guru Jana Bobošíková. Marek Vokšay je přesně prototypem nového, moderního a  hlavně slušného politika, jakého v současném marasmu na politické scéně potřebujeme.

Že slušnost v jeho podání není žádnou frází potvrzuje téměř denně svým fanouškům na FB. Třeba když požaduje, aby někdo Obamovi dal konečně přes držku, paní Šabatovou nazývá blbkou, Johna Kerryho hajzlem, Babiše zmetkem, CIA kurvami americkými, novináře Komárka volem a kdo je pro něho knížecím parchantem, to snad ani nemusím upřesňovat.

Dalším a snad i hlavním důvodem, proč jsem se rozhodl Marka podpořit a vás všechny požádat o to samé je skutečnost, že se Marek konečně vyžvejkl, že je pravičákem jako poleno a že celá ta partaj Hlavu vzhůru je jedinou možnou variantou pro pravicového voliče. 

Aby Marek podrhl svou pravicovost, rázně se ve svém osobním volebním programu distancuje od populistickych levičáckých a odborářských požadavků na minimální mzdu. Autentický pravičák Marek Vokšay nekompromisně ve svém osobním volebním programu požaduje, aby nadále byla minimální mzda ve výši 65 - 70 procent té průměrné. Nezůstává však jen u toho. Ve svém programu navrhuje změnit metodiku výpočtu průměrné mzdy tak, aby výpočet průměrné mzdy neobsahoval platy managerů, jejich odměn a podobných, jak uvadí Marek, vymyšleností. Jaké managery myslí, od jakého platu by zaměstnance pro výpočet průměrné mzdy vyloučil neuvádí. Takto získaná průměrná mzda, očištěna o vliv mezd managerů by byla jistě vypovídajícím průměrem a můžeme mu pracovně říkat "Markův promyšlený průměr". Jakou však navrhuje skutečnou výši minimální mzdy, to Marek Vokšay neuvádí, nicméně jen hlupák by pochyboval, že to bude ta správná výše.

Bohužel, a to považuji za chybu, se Marek ve svém osobním programu nevěnuje vůbec zemědělství. Mohl by například navrhnout "Markův index nativního ejakulátu kozla", kdy by z  hodnot počtu spermií na jeden milimetr krychlový ejakulátu  odečetll pro výpočet průměru  kozly, kteří mají v ejakulátu více než 3 000 000 spermií na milimetr krychlový.

Z prohlášení Marka mne dále zaujalo, jak se vypořádává s možnými výpady vůči Hlavu vzhůru, s ohledem na to, že tento politický subjekt absorboval řadu politiků z jiných stran, například z ODS. Marek píše, že tito lidé mu ve straně nevadí, protože opustili strany, které se nehodlají změnit ani uznat chybu.

Tomu všichni my, kteří Marka známe a ve volbách podpoříme rozumíme. Marek Vokšay, jako kolega blogger neměl nikdy sebemenší problém chybu přiznat, někdy i několikrát za jeden článek.

 

Autor: Lubomír Šula | úterý 17.9.2013 17:10 | karma článku: 17,22 | přečteno: 1136x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97